Inge van Gils

Foto: 

Ik ben Inge en ik ben 32 jaar jong.
Ik ben geboren in Amsterdam, 10 weken te vroeg. Dit kwam door complicaties tijdens mijn moeder haar zwangerschap. Hierdoor ben ik met een Cerebrale Parese geboren. Toen ik 23 was ben ik in WoonMere komen wonen en ik woon hier met veel plezier. Overdag heb ik dagbesteding aan huis, samen met mijn pgb’er maak ik dan kaarten, kook ik en gaan we moziëken, Ik vind het vooral erg leuk om creatief bezig te zijn.
Om op te komen voor de belangen van mensen met een beperking ben ik actief in het G-kracht panel in Almere, hier ben ik de voorzitter. Dit panel is door burgemeester Jorritsma geïnstalleerd.
Doordeweeks eet ik in de gemeenschappelijke ruimte en af en toe komen er 2 huisgenoten bij mij eten. Op mijn vrije dagen en in het weekend kan ik het heerlijk vinden om even helemaal niets te doen. Maar weekends ga ik ook vaak met mijn ouders mee naar de camping. Ik vind het dan heerlijk om een boek te luisteren. Ik ben een echte boekenwurm!
Momenteel zwem ik 1 keer per week. Vroeger reed ik altijd elke week paard, maar helaas kan dat niet meer. Dus ga ik af en toe naar een wedstrijd of woon ik een clinic bij van mijn grote idolen Coby en Marlies van Baalen. Dit zijn bekende dressuur amazones.
Ik vind het fijn op mijzelf te wonen. Heerlijk zo’n eigen stek.