Lente bij Stadslandgoed De Kemphaan

  • Posted on: 12 April 2014
  • By: Redactie WoonMere

Als vrijwilligers stonden wij heerlijk bij de Kemphaan in de zon te wachten tot de groep compleet was. Vervolgens hebben we een van onze gasten ‘gedoopt’ tot onze gids die middag, omdat hij dit gebied op zijn duimpje kent! 

Iedereen was het er over eens om eerst maar een bezoek aan de koeien te brengen, aan de geur was al snel te merken dat we in de buurt waren. Een enkeling bekeek de koeien van afstand, maar er werd vooral veel geaaid en gevoerd. Uiteindelijk, toen de koeien genoeg van ons hadden, gingen we ieder op ons eigen tempo richting de jungletuin om daar de cavia’s, papegaaien, schildpadden, eekhoorntjes, salamanders en vissen te bekijken. Door onze ‘gids’ werden wij gewaarschuwd voor een piranha-achtig exemplaar! En daar zwom een enorme vis, waarvan alleen zijn blik al zorgde voor koude rillingen. Als je alleen al je hand boven het water hield (wat een paar waaghalzen durfden te doen), bereidde de vis zich al voor op een lekker hapje hand! Toen de warmte iedereen in zijn greep had, en iedereen zijn vingers nog allemaal had, besloten we naar buiten te gaan om frisse lucht te happen.

En nu op naar de familie Aap, want die moet je toch gezien hebben! Daar kregen onze lachspieren een extra training. Nog even snel langs de geitjes. Ook daar werd door een groepje heerlijk in de zon een sigaretje gerookt en van afstand gekeken. De anderen hielden zich bezig met de geitjes, terwijl de vrijwilligers paardenbloemen en gras gingen plukken zodat onze jongeren deze delicatesse konden voeren aan de geiten. Dat zorgde voor mooie en leuke momenten tussen mens en dier! 

Met honger en dorst zijn we naar restaurant DubbelOp gegaan, waar we heerlijk verwend werden met Boerenthee (-koffie of fris) en heerlijke verschillende koekjes, chocolaatjes en een stukje appeltaart. Met volle buik namen we afscheid van elkaar en kunnen we terug kijken op een geweldige middag, met een leuke groep mensen die heeft laten zien dat een mix van leeftijden bij elkaar meer dan prima gaat!