WoonMere haalt € 7000,- op met sponsordiner en veiling.

  • Posted on: 13 February 2015
  • By: frans

Zaterdag 7 februari organiseerde WoonMere samen de Almeerse Hockeyclub een groot sponsordiner met veiling.

De indirecte aanleiding is dat WoonMere dit jaar haar 5-jarig bestaan viert.

Ter gelegenheid daarvan hebben bewoners besloten om in september met z’n allen een midweek naar Disneyland Parijs te gaan. Die onderneming kost veel geld en daar moet dus voor gespaard worden.

Al ruim een jaar zijn de 16 bewoners bezig met voorbereidingen en met ideeën om geld bijeen te krijgen. Tijdens een bewonersvergadering kwam bewoonster Betül met het idee een sponsordiner met veiling te gaan organiseren. En zo is het balletje gaan rollen. Het resulteerde in een groot opgezet sponsordiner met veiling in het thema Valentijn. Een kleine groep van 3 ouders en 2 zorgbegeleiders hebben de organisatie op zich genomen. Samen met de bewoners en de mensen van de Almeerse Hockeyclub is er voor de ruim honderd dinergangers een onvergetelijke avond neergezet.

De locatie, het diner en de bediening was geheel in handen van de vrijwilligers van de Almeerse Hockeyclub. De kantinedames Maria en Astrid verzorgden het diner en de heren van het team Veteranenteam B verzorgden, onder leiding van Dick (vader van bewoonster Saskia) de bediening samen met de bewoners van WoonMere.

De meeste veilingitems waren schilderijen die de bewoners bij Atelier Annemarieke Roelfzema hebben gemaakt. Annemarieke heeft haar ruimte, spullen en deskundigheid beschikbaar gesteld zodat de bewoners de mooiste schilderijen konden maken. Er waren koeien en kippen geschilderd waarbij ieder zijn/haar creativiteit kwijt kon.

Tevens werden er diensten geveild zoals Workshop t-shirts maken, Turks koken, taarten bakken, waterskiën en er werden zelfs tuinmannen geveild.

Tijdens het heerlijke 4 gangen diner werd de veiling gehouden waarbij Axel, Sander en Stephan de veilingmeester uistekend hielpen.

De opbrengst van de veiling was ruim € 3500,-. Dit was ver boven de verwachting.

De voorzitter van WoonMere, Obbe de Roos maakte aan het eind van de avond de totaalstand bekend. In totaal is er € 7000,- opgehaald. Want de opbrengst van het diner was ook € 3500,-.

Een mooie bekroning op een zeer geslaagde avond.

Dinergangers, veilingbieders, veilingkopers, veilingmeester, mannen van het veteranenteam, dames van de keuken en bewoners allemaal hartelijk dank.

 

Het organisatieteam:

Paul, Erica, Anja, Milou en Frans